Our Works

Back to Home

Ode aan Bobbejaan

Project.

Bobbejaan Schoepen (1925-2010) was wellicht onze allereerste „Vedette” ( in de breedste zin van het woord ) die een ongelooflijk muzikaal parcours heeft afgelegd We kennen allemaal de naam, en dikwijls onbewust zijn oeuvre. Niet enkel “Lichtjes van de Schelde”, “Eerbied voor jouw grijze haren” en “Café zonder bier” en zijn overige hits, maar tientallen andere liedjes die gebrand staan in ons collectieve geheugen. Met zijn ongebreidelde fantasie en onweerstaanbare humor bracht hij wat zonneschijn en een stukje “Amerikaanse Droom” in de wat duistere jaren na de oorlog en de euforische jaren 50 en 60. Bobbejaan heeft ons een indrukwekkende muzikale erfenis nagelaten. Niet alleen met gekende maar ook met verrassende minder bekend pareltjes. Ze verdienen nu meer dan ooit om terug in het dag- en podium licht gezet te worden. Hij was Onze Cowboy, maar ook veel meer dan dat.

Guido Belcanto en Jan De Smet  zijn voor een deel opgegroeid met Bobbejaans muzikale nalatenschap en hebben in hun individuele lange muzikale loopbaan meermaals bewezen dat ze de link met de traditie op een actuele manier kunnen verwerken èn versterken . Bobbejaan en zijn vrouw José hebben jarenlang het podium gedeeld wat soms resulteerde in gevoelige duetten en hilarische sketches.  Barbara Dex, één van onze allerbeste en meest wendbare zangeressen,  maakt deze nooit geziene vocale combinatie dan ook helemaal compleet en zorgt ongetwijfeld  mee voor de legendarische „country”-snik die sommige van Bobbejaans liederen zo onweerstaanbaar maken. Ondersteund door een wonderbaarlijk orkest trekken ze de Bobbejaan Schoepen nalatenschap met recht en reden  de eenentwintigste eeuw in.

Verwacht U niet aan een avondje gezapige nostalgie maar denk aan een grandioze ode aan het vakmanschap van één van onze grootste artiesten.

Met:

Dominique Vantomme: Keyboards, piano, chef d’Orchestre
Sjang Coenen: Bass
Karel De Backer: Drum
Fritz Sundermann:  Gitaren, lapsteel
Firmin Michiels: Gitaren, banjo

Jan De Smet: Zang, gitaren, ukelele, accordeon, mondharmonica
Guido Belcanto: Zang, gitaren, mondharmonica
Barbara Dex:Zang

Tom Schoepen: Projectie

Project Info.

Met

Guido Belcanto, Jan De Smet

Waar te zien

Culturele Centra

Deze voorstelling boeken?

Contacteer mijn boekingskantoor!

Contact