Our Works

Back to Home

Beauty and the Beast

Project.

Altijd zo gegaan, altijd zo geweest: ‘Beauty and the Beast’, een van de meest succesvolle en geliefde musicals allertijden, komt vanaf 10 december naar Vlaanderen. Het Belgische productiehuis Marmalade brengt hierbij haar allereerste musicalproductie naar Flanders Expo Gent. Niemand minder dan Josje Huisman, Jan Schepens, Peter Van de Velde, Eline De Munck, Ivan Pecnik en Barbara Dex zijn enkelen van de bekende gezichten die de topcast vervolledigen. 

Het sprookje ‘Beauty and the Beast’ is geliefder dan ooit. Om het jaar betoverend af te sluiten, brengt het Belgische productiehuis Marmalade de gelijknamige musical als een totaalspektakel naar Flanders Expo Gent.

“Met ‘Beauty and the Beast’ willen we het begrip musical een nieuwe, moderne invulling geven, zonder daarbij te raken aan de kracht en magie van de originele Disneymusical uit 1994,” zegt producent Yoshi Aesaert. “We zijn trots om met zo’n getalenteerde cast een productie als deze op poten te zetten. We brengen het bekende Disneyverhaal met de al even populaire liedjes. Toch wordt het geen musical in de meest traditionele zin van het woord. De bezoeker mag zich verwachten aan een totaalspektakel waarbij men al van bij de ingang wordt ondergedompeld in de sprookjesachtige wereld van ‘Beauty and the Beast’. Beleving staat hierbij centraal. We willen een verrassende en ontroerende ervaring creëren voor jong en oud,” aldus Aesaert.

De musical betekent voor Marmalade de eerste stap naar live-entertainment. Ish Ait Hamou (o.a. bekend van So You Think You Can Dance) staat in voor ‘Creatieve supervisie Choreografie & Staging’. De regie ligt in handen van Christophe Ameye. Voor de Vlaamse bezetting wordt gekozen voor een topcast met Josje Huisman en Jan Schepens in de hoofdrollen.

Belle: Josje Huisman
Beest: Jan Schepens
Lumière: Peter Van de Velde
Tickens: Ivan Pecnik
Mevrouw Pot: Barbara Dex
Babette: Eline De Munck
Gaston: Dieter Troubleyn
LeFou: Peter Thyssen

Regie: Christophe Ameye
Creatieve supervisie Choreografie & Staging: Ish Ait Hamou
Decorontwerp: Stefaan Haudenhuyse
Kostuumontwerp: Cocky van Huijkelom
Kap en Grime ontwerp: Harold Mertens
Lichtontwerp: Luc Peumans
Geluidsontwerp: Marc Luyckx
Muzikale leiding: Dirk de Caluwe
Muziek: Alan Menken
Liedjesteksten: Howard Ashman & Tim Rice
Naar het boek van Linda Woolverton
Nederlandse vertaling: Martine Bijl

 

Project Info.

Met

Josje Huisman, Jan Schepens, Peter Van de Velde,...

Waar te zien

Flanders Expo - Gent

Meer info vind je op 
www.beautyandthebeast.be 
(online vanaf 1 oktober).


Tickets kunnen online of telefonisch besteld worden via 070 660 601 (max. 0,30 cent/minuut).